dm korak do zmage

Ljubljana, 15. junij

Na košarkaški tekmi slovenskih reprezentank zbrali novih 1600 korakov.

V petek, 14. junija so se v dvorani Poden, v Škofji Loki slovenske reprezentantke v košarki pomerile proti svojim slovaškim kolegicam. Tekma se je imenovala dm korak do zmage. Nomen est omen – rek se je izkazal za resničnega - torej Slovenkam je v nekaj korakih res uspelo zmagati. Gledalci tekme, bilo jih je 400, pa so se v odmoru med obema polčasoma, po pozivu moderatorja pridružili iniciativi dm-a Združimo korake ter tako ne le dobro navijali za slovenske tekmovalke, temveč naredili nekaj dobrega. Vsak izmed njih je naredil 4 korake, dva v levo in dva v desno. Vsi skupaj torej 1600 korakov (400 x 4), ki smo jih takoj po tekmi dodali k skupnemu seštevku korakov akcije Združimo korake.

Združimo korake za otroške nasmehe je vseslovensko gibanje, ki ima za cilj ozaveščati o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja in seveda aktivnega življenjskega sloga vse Slovence in Slovenke.

dm v letu 2019 namreč z različnimi aktivnostmi zbira korake, ki jih bo nato spremenil v donacijo za uravnotežene prehranske izdelke iz svoje ponudbe in jih podaril osnovnim šolam po Sloveniji. Cilj je zbrati 30.000 otroških nasmehov.