Mednarodni turnir v ulični košarki - Škoda 3x3 Ljubljana Challenger

Ljubljana, 28. avgust

Avgust je minil v znamenju športa, tako so se ljubiteljem odbojke pri iniciativi Združimo korake pridružili še košarkarski navdušenci, ki so na športnem spektaklu v središču Ljubljane prispevali dodatna sredstva, s katerimi spodbujamo zdrave prehranjevalne navade slovenskih osnovnošolcev.

Zadnji dan mednarodnega turnirja v ulični košarki tri na tri, ki je potekal med 16. in 18. avgustom na Kongresnem trgu v Ljubljani in je poleg slovenskih ekip gostil nekaj najboljših ekip v košarki 3x3 na svetu, je minil v dobrodelnem vzdušju. 1400 gledalcev, ki si je ogledalo finale spektakularnega športnega dogodka, je prispevalo svoje korake v skupen sklad iniciative Združimo korake, pri čemer je pobudo prevzel moderator Klemen Kopina.

Med odmori je navijače dvignil na noge in jih spodbudil k zbiranju korakov, pri čemer je radijski voditelj tudi sam prispeval 9800 korakov. Tako se je skupen seštevek iniciative Združimo korake povišal na 51.623.151 zbranih korakov, s čimer se vztrajno približujemo zastavljenemu cilju 30 tisoč otroških nasmehov. Te bomo ob koncu akcije v začetku naslednjega leta pretvorili v finančna sredstva, ki jih bo dm namenil izbranim osnovnim šolam po Sloveniji. Cilj projekta, ki ga je zasnoval dm, je podpreti zdrave prehranjevalne navade otrok in spodbujati k aktivnemu življenjskemu slogu vseh Slovencev in Slovenk.

Pri iniciativi lahko sodeluje vsak, zato vas vabimo, da spremljate tako spletno mesto iniciative kot družbena omrežja dm drogeriemarkt Slovenija za informacije o novih dogodkih in možnostih vključitve. Na ta način lahko v skupen seštevek darujete svoje korake, ki jih bomo pretvorili v uravnotežene prehranske izdelke in podarili slovenskim osnovnošolcem.