O projektu

S projektom Združimo korake si prizadevamo dvigniti raven zavedanja o pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok za zdrav telesni in duševni razvoj ter osnovnošolce spodbuditi k zdravim življenjskim navadam.

Dandanes ima v Sloveniji vedno več otrok težave s prekomerno telesno težo. Z njo narašča tveganje za razvoj zdravstvenih težav, pogosteje pa se pojavljajo tudi psihične težave zaradi negativne samopodobe. V sklopu projekta v dm prirejamo različne športne aktivnosti in aktivacije, v katerih lahko s sodelovanjem prispevate k zbiranju sredstev.

Namenjena bodo doniranju prehranskih izdelkov iz trajnostne pridelave in zagotavljanju pripomočkov za zabavne učne ure gospodinjstva vsem 5. in 6. razredom osnovnih šol po Sloveniji. Skupaj z učitelji bomo tako našim otrokom na sproščen in poučen način približali zdrave prehranjevalne navade.

Zato dm letos zbrane korake in otroške nasmehe pretvarja v zdrave prehranske izdelke iz svoje ponudbe in jih podarja osnovnim šolam po Sloveniji. Pridruži se nam tudi ti!

Nazaj na števec korakov