Združimo korake! Za šole!

V vseslovensko akcijo vabimo vse osnovne šole, ki se zavedate pomembnosti uravnoteženega prehranjevanja otrok in si želite aktivnega in zdravega življenjskega sloga.

Da bodo ure gospodinjstva še bolj zabavne

5. in 6. razredi izbranih osnovnih šol po Sloveniji bodo prejeli donacije v obliki paketa prehranskih izdelkov iz ekološke pridelave. Z njimi bodo lahko pri učnih urah gospodinjstva pričarali okusne kreacije. Dodali bomo še pripomočke in delovni zvezek, ki se bo ponašal z okusnimi recepti in zanimivimi nasveti prehranske strokovnjakinje. Na nekaterih osnovnih šolah se nam bodo pridružile tudi znane osebnosti, ki bodo otrokom med uro gospodinjstva podajala zanimive nasvete o zdravem življenjskem slogu.

Kdo lahko sodeluje?

V akciji lahko sodelujejo vse osnovne šole, ki bodo svoje prijavnice poslale na naš naslov dm@zdruzimokorake.si do 15. oktobra 2019. Med vsemi prispelimi prijavnicami bomo izžrebali do 100 osnovnih šol, ki bodo prejele donacijo.

Kaj se skriva v paketu?

Širok nabor prehranskih izdelkov iz ekološke pridelave in pripomočki za zabavne učne ure gospodinjstva. Mali sladokusci se bodo lahko poigrali z recepti, v katere bodo vključili koruzni zdrob, moko, ovsene kosmiče.

Preizkusili se bodo lahko tudi v pripravi zanimivih sladic, saj bo paket vseboval med, rozine in suho sadje. Manjkalo ne bo niti oreščkov. Za glavno jed bodo lahko uporabili različna žita. Tudi učitelji se bodo razveselili paketa, v katerem bomo prav za to priložnost oblikovali delovna gradiva z uporabnimi nasveti za uporabo podarjenih prehranskih izdelkov, ki jih bodo lahko učitelji uporabili za pripravo zabavnih učnih ur gospodinjstva. Na enem mestu bodo zbrane vse potrebne informacije, ki bodo podkrepljene tudi z nasveti prehranske strokovnjakinje, s pomočjo katerih se bodo otroci lahko poučili o pripravi uravnoteženih obrokov in s tem razvili bolj zdrave prehranjevalne navade.

Kako do prijave?

Vabimo vas, da se za prijavo vaše šole v sklad za donacije dm iniciative Združimo korake, prijavite preko elektronske pošte dm@zdruzimokorake.si do 15. oktobra 2019. Več informacij vam pošljemo v elektronski pošti ob prijavi.

Dobro je vedeti!

Kreacije in utrinke, ki bodo nastajali pri urah gospodinjstva, nam pošljite po elektronski pošti, mi pa jih bomo objavili na spletni strani zdruzimokorake.si in na družabnih omrežjih, kjer jih bodo lahko občudovali še drugi.

Nazaj na števec korakov